Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania

Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania
Pentru prima data in Romania, un numar de 25 de psihologi specializati in psihologie clinica a obtinut competente profesionale in domeniul expertizei psihologice. Programul de formare, primul si singurul de acest fel din Romania, este organizat de Institutul de Psihologie Judiciara si avizat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Cei 25 de psihologi au finalizat cursurile din cadrul acestui program de formare profesionala, duminica, 26 mai 2013.
Noii experti pot asista instantele de judecata, partile si aparatorii in cauzele judiciare penale, civile si de familie si pot efectua expertize la cererea acestora, pot inainta rapoarte de expertiza psihologica catre instantele de judecata si pot participa in calitate de martori experti in cadrul sedintelor de judecata sau pe parcursul urmarii penale.

“Programul reprezinta o premiera in Romania, in conditiile in care in state precum SUA, Rusia sau Republica Ceha, aceasta activitate a cunoscut o dezvoltare accentuata si se bucura de o recunoastere unanim-recunoscuta. Expertiza psihologica reprezinta o necessitate in sistemele juridice moderne, menite sa securizeze hotararile judecatoresti, precum si orice alt act de decizie al magistratului in probleme ce tin de custodia minorilor, evaluarea psihologica a inculpatilor, a victimelor sau a persoanelor, aflate in stare privativa de libertate. Procedura expertizei psihologice implica evaluarea stadiului de dezvoltare psihica a persoanei, raportata la varsta si mediul social, in raport cu un eveniment judiciar concret”, a declarat Dr. Iulian-Laurentiu Stefan, presedintele Institutului de Psihologie Judiciara.

La evenimentul de decernare a diplomelor de absolvire au participat Prof. univ. dr. Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologlor din Romania, personalitati din domeniul psihologiei clinice, precum Conf. dr. Laurenti Mitrofan, presedintele Comisiei de Psihologie Clinica si Psihologie Clinica din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania, Prof. univ. dr. Ruxandra Rascanu, dar si cei mai cunoscuti experti psihologi din Romania, precum Prof. univ. dr. Tudorel Butoi, specializat si formator in expertiza psihologica judiciara penala, Conf. univ. dr. Elena Vladislav, specialist si formator in expertiza psihologica a minorilor si a familiei, Dr. Elisabeta Alexe, specializata in expertiza psihologica clinica si coordinator al psihologilor din Spitalul de Psihiatrie “Alexandru Obregia”, Conf. univ. dr. Florian Gheorghe, specializat in expertiza psihologica a persoanelor lipsite de libertate.
Cursul din cadrul programului de formare profesionala functioneaza in prezent in doua centre de formare ale Institutului de Psihologie Judiciara: Bucuresti si Iasi, iar din toamna se va organiza si la Oradea.

Admiterea pentru urmatorul program va avea loc in perioada iunie – septembrie 2013, iar cursurile vor incepe de la 1 octombrie 2013.
Mai multe detalii despre cursul viitor puteti gasi pe www.psihologiejudiciara.ro si pe adresade email office@psihologiejudiciara.ro.


"Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Colegiul Psihologilor din Romania a aprobat hotararea privind evidenta profesionala a psihologilor(...)

Colegiul Psihologilor din România a aprobat în ședința comună a Consiliului și Comitetului director Hotărârea privind evidența profesională a psihologilor cu drept(...) citeste mai departeConferinta de presa ”CNAS scoate serviciile de sanatate in afara legii”, 1 noiembrie(...)

Colegiul Psihologilor din România organizează în data de 1 noiembrie, orele 13,00 la sediul său din strada Stoian Militaru, nr. 71 la o conferință de presă cu tema "CNAS scoate(...) citeste mai departeConferinţă de psihologie în România, susţinută de personalităţi(...)

Asociaţia Română pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică, în parteneriat cu Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa, organizează, în perioada(...) citeste mai departeImbunatatirea calitatii serviciilor in spitalele de Psihiatrie. Tandemul psihiatru-psiholog - o(...)

O colaborare strânsă şi de durată între psihologi (prin Colegiul Psihologilor din România) şi psihiatri (prin spitalul de psihiatrie) ar putea fi soluţia atât pentru(...) citeste mai departeCastle Craig Romania lanseaza un nou clip despre dependenta

Castle Craig Hospital, cel mai mare centru specializat in tratamentul dependentei din Marea Britanie lanseaza un nou material video informativ despre boala dependentei. Clipul, subtitrat in limba(...) citeste mai departe