Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania

Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania
Pentru prima data in Romania, un numar de 25 de psihologi specializati in psihologie clinica a obtinut competente profesionale in domeniul expertizei psihologice. Programul de formare, primul si singurul de acest fel din Romania, este organizat de Institutul de Psihologie Judiciara si avizat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Cei 25 de psihologi au finalizat cursurile din cadrul acestui program de formare profesionala, duminica, 26 mai 2013.
Noii experti pot asista instantele de judecata, partile si aparatorii in cauzele judiciare penale, civile si de familie si pot efectua expertize la cererea acestora, pot inainta rapoarte de expertiza psihologica catre instantele de judecata si pot participa in calitate de martori experti in cadrul sedintelor de judecata sau pe parcursul urmarii penale.

“Programul reprezinta o premiera in Romania, in conditiile in care in state precum SUA, Rusia sau Republica Ceha, aceasta activitate a cunoscut o dezvoltare accentuata si se bucura de o recunoastere unanim-recunoscuta. Expertiza psihologica reprezinta o necessitate in sistemele juridice moderne, menite sa securizeze hotararile judecatoresti, precum si orice alt act de decizie al magistratului in probleme ce tin de custodia minorilor, evaluarea psihologica a inculpatilor, a victimelor sau a persoanelor, aflate in stare privativa de libertate. Procedura expertizei psihologice implica evaluarea stadiului de dezvoltare psihica a persoanei, raportata la varsta si mediul social, in raport cu un eveniment judiciar concret”, a declarat Dr. Iulian-Laurentiu Stefan, presedintele Institutului de Psihologie Judiciara.

La evenimentul de decernare a diplomelor de absolvire au participat Prof. univ. dr. Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologlor din Romania, personalitati din domeniul psihologiei clinice, precum Conf. dr. Laurenti Mitrofan, presedintele Comisiei de Psihologie Clinica si Psihologie Clinica din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania, Prof. univ. dr. Ruxandra Rascanu, dar si cei mai cunoscuti experti psihologi din Romania, precum Prof. univ. dr. Tudorel Butoi, specializat si formator in expertiza psihologica judiciara penala, Conf. univ. dr. Elena Vladislav, specialist si formator in expertiza psihologica a minorilor si a familiei, Dr. Elisabeta Alexe, specializata in expertiza psihologica clinica si coordinator al psihologilor din Spitalul de Psihiatrie “Alexandru Obregia”, Conf. univ. dr. Florian Gheorghe, specializat in expertiza psihologica a persoanelor lipsite de libertate.
Cursul din cadrul programului de formare profesionala functioneaza in prezent in doua centre de formare ale Institutului de Psihologie Judiciara: Bucuresti si Iasi, iar din toamna se va organiza si la Oradea.

Admiterea pentru urmatorul program va avea loc in perioada iunie – septembrie 2013, iar cursurile vor incepe de la 1 octombrie 2013.
Mai multe detalii despre cursul viitor puteti gasi pe www.psihologiejudiciara.ro si pe adresade email office@psihologiejudiciara.ro.


"Primii psihologi specializati in expertiza psihologica, recunoscuti de Colegiul Psihologilor din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Luminita Valcea
Email:luminita.valcea@cmr.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Nationala de Psihologie organizata cu ocazia Zilei Psihologului

Astăzi, 27 mai este aniversată Ziua Psihologului. 27 mai este ziua în care în urmă cu 11 ani, Parlamentul României a emis Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept(...) citeste mai departeSimpozionul “Trăiesc în lumea ta!”, 5 aprilie 2012

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – ANCAAR și Facultatea de Sociologie-Psihologie a Universității Spiru Haret din București organizează Simpozionului(...) citeste mai departeConferinta Nationala “Terapii si interventii in autism”

Specialistii in autism si parintii isi unesc fortele intr-un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului (1-2 aprilie, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti) citeste mai departeCNPT 2011: teme abordate de experti si prelungirea perioadei de inscriere cu taxa redusa

Trauma psihica va fi abordata interdisciplinar, din perspectiva clinica, organizationala si sociala • Pentru participarea la lucrarile Congresului National de Psihotraumatologie 2011 se acorda(...) citeste mai departeConferinta Internationala Psihologia si realitatile lumii contemporane

A IV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Psihologia şi realităţile lumii contemporane” ce a avut loc ȋn perioada 18-20 octombrie 2013, la Bucureşti, a reunit, timp de cȃteva zile,(...) citeste mai departe