Congresul National de Psihotraumatologie, 6 - 9 octombrie 2011

Congresul National de Psihotraumatologie, 6 - 9 octombrie 2011
Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii (ARTS&CORS), Asociatia Romana pentru Sanatate Mintala (ARSM) si INSTITUTUL pentru studiul si tratamentul TRAUMEI (ISTT), organizeaza Congresul National de Psihotraumatologie, programat sa se desfasoare in perioada 6 - 9 octombrie 2011, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, din Bucuresti.

Evenimentul, derulat cu tema "Dincolo de trauma: resurse si oportunitati", este cel mai amplu de acest gen din Romania si, sub deviza interdisciplinaritatii, se adreseaza specialistilor din domeniile psihologiei, psihiatriei, psihoterapiei, medicinii, psihologiei organizationale, resurselor umane, sanatatii angajatilor, psihologiei sociale, sociologiei, educatiei, asistentei sociale, precum si oricaror alti specialisti care, in activitatea lor, se confrunta cu suferinta umana si trauma psihica.

Prima editie a Congresului National de Psihotraumatologie 2011 urmareste sa abordeze trauma psihica si suferinta umana din perspectiva: preventiei si interventiei; educatiei si cercetarii; aspectelor legale si sociale; eticii si deontologiei; comunitatii si suportului social; intelegerii si spiritualitatii.

"Ne dorim ca aceasta intalnire sa reuneasca specialisti din diverse arii psihologice, sociale, organizationale, care sa impartaseasca prin prelegeri si workshop-uri, experienta lor, intr-un mod profesionist, autentic, colegial. Schimbul de informatii si abilitati este menit sa stimuleze recuperarea demnitatii potentialului uman supus experientelor dureroase, imbogatirea cunostintelor si competentelor participantilor, in calitatea lor de profesionisti care se ocupa de ajutorarea persoanelor traumatizate, precum si construirea unui forum de sustinere a initiativelor din domeniul psihotraumatologiei", declara dr. psih. Diana Lucia Vasile, Presedinte al Comitetului Stiintific CNPT 2011.

Printre personalitatile marcante care au raspuns afirmativ invitatiei de a contribui, cu expertiza lor, la lucrarile CNPT 2011, se numara, in acest moment:

• Lect. Msc. Peter Schutz - Universitatea din Viena (Austria)
• Prof. Dr. Serban Ionescu - Universitatea Paris & Viencennes a Saint-Denis, Director Centrul de Cercetare "Trauma, Rezilienta, Psihoterapie" (Franta)
• Dr. Psih. Konstantin von Vietinghoff-Scheel - Director Corporate Counselling Services
• Dr. Francis Macnab - Director Cairnmillar Institute, Melbourne (Australia)(adresa video)
• HG Dip P Wendy Amey - Director Fondator HGP Marea Britanie, GQHP, MHGI, GHR, MCAPP, membru al CMSUK (Marea Britanie)
• Prof. Univ. Dr. Nicolae Calomfirescu - Presedinte AMSR (Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania)
• Prof. Univ. Dr. Florin Tudose - Decan Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret
• Prof. Univ. Dr. Tudora Sima - Decan Facultatea de Psihologie, Universitatea Hyperion
• Prof. Univ. Dr. Iolanda Mitrofan - Presedinte SPER (Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana)
• Prof. Asoc. Dr. Augustin Cambozie - Presedinte FRP (Federatia Romana de Psihoterapie)
• Lect. Univ. Drd. Ion Bucur - Presedinte Centrul de Dezvoltare a Personalitatii "ARTeS"
• Psih. Flori-Ana Andronache - Coordonator Centrul pentru Prevenirea si Combaterea Mobbing-ului si Discriminarii Femeilor pe Piata Muncii
• Psih. Mihai Paun - JRS Romania
• Psih. Luiza Albu - O.A.M.G.M.A.M.R. (Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania)
• Lect. Univ. Dr. Elena Vladislav - Universitatea Bucuresti
• Av. Iuliana Tiplea - Fundatia Sensiblu
• CEng. MSc. OD Irina Berar - Senior Consultant Fundatia "Centrul pentru Implementarea Managementului Performant"
• Psih. Razvan Zaharia - Manager Resurse Umane BCR

Prima editie a Congresului National de Psihotraumatologie se doreste a fi un forum profesional de o ridicata valoare stiintifica, prin care specialistii sa poata prezenta si dezbate experiente profesionale, trecute si prezente, din domeniul psihotraumatologiei si stiintelor conexe.

Specialistii care doresc sa contribuie la lucrarile Congresului National de Psihotraumatologie - 2011, sunt invitati sa transmita propunerile lor catre Comitetul Stiintific al evenimentului, incepand cu data de 25 iulie 2011 si pana la 15 august 2011. Propunerile sunt asteptate pentru sectiunea Postere si pentru sectiunea Workshop, detalii despre criteriile de selectie si formularul de inscriere fiind disponibile la www.psihotraumatologie.ro/propuneri.php.

Inregistrarea participantilor, poate fi efectuata direct din pagina dedicata de pe website-ul oficial al Congresului (www.psihotraumatologie.ro/inscriere.php), incepand de astazi, 27 iulie 2011 pana la data evenimentului. In functie de momentul la care se opereaza inscrierea, organizatorii au pregatit participantilor mai multe categorii de tarife, precum si o serie de pachete promotionale si de reduceri. Acestea pot fi consultate in pagina dedicata tarifelor, de pe website-ul oficial (www.psihotraumatologie.ro/tarife.php).

Pentru mai multe informatii legate de Congresul National de Psihotraumatologie - Bucuresti 2011 va invitam sa vizitati www.psihotraumatologie.ro.

Parteneri media: Senso TV, Psychologies, Medic.ro, Psihiatru.ro, Galenus, Farmacia Ta, MedNews, i-medic.ro, Sanatate-Mintala.info, Televiziunea-Medicala.ro, CariereMedicale.ro, LumeaONG.org, MedicpentruTine.ro, MedicalStudent.ro, GhidCabinet.ro, InformatiaMedicala.ro, CursurisiCertificari.ro.


Download comunicat PSIHOLOGIE - Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor Download fisier atasat comunicatului

"Congresul National de Psihotraumatologie, 6 - 9 octombrie 2011" adaugat de Congresul National de Psihotraumatologie 212564

Persoana de contact
Nume:Daniela C. Nataletu
Email:pr@psihotraumatologie.ro
Telefon:0730120997
Sursă:www.psihotraumatologie.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinţa de presă: 40 de Centre de consiliere și asistență pentru persoanele cu(...)

Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA) și partenerii săi, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcția Generala Protecția Copilului (MMFPS-DGPC) şi(...) citeste mai departeCastle Craig Romania lanseaza un nou clip despre dependenta

Castle Craig Hospital, cel mai mare centru specializat in tratamentul dependentei din Marea Britanie lanseaza un nou material video informativ despre boala dependentei. Clipul, subtitrat in limba(...) citeste mai departeCNPT 2011: teme abordate de experti si prelungirea perioadei de inscriere cu taxa redusa

Trauma psihica va fi abordata interdisciplinar, din perspectiva clinica, organizationala si sociala • Pentru participarea la lucrarile Congresului National de Psihotraumatologie 2011 se acorda(...) citeste mai departeMaratonul autismului

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) și Houston NPA îi invită pe toți pasionații sportului în aer liber, copii, tineri(...) citeste mai departeImbunatatirea calitatii serviciilor in spitalele de Psihiatrie. Tandemul psihiatru-psiholog - o(...)

O colaborare strânsă şi de durată între psihologi (prin Colegiul Psihologilor din România) şi psihiatri (prin spitalul de psihiatrie) ar putea fi soluţia atât pentru(...) citeste mai departe