Peste 50% dintre pacientele din Romania sunt diagnosticate cu fibrom uterin

Peste 50% dintre pacientele din Romania sunt diagnosticate cu fibrom uterin
În prezent, în România, peste 50 % dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 și 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin. Una dintre metodele eficiente de tratament a fibroamelor uterine este reprezentată de procedura nechirurgicală de embolizare uterină, aceasta având o rată de succes intervențional de 98%.

Doar 25% dintre paciente prezintă fibrom simptomatic, depistat în urma investigațiilor medicale, semnalele îngrijorătoare fiind reprezentate de sângerări abundente, dureri în zona pelvisului, infertilitate etc. Vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani, motivele pentru care fibroamele uterine evoluează fiind: dereglajul hormonal, consumul preparatelor cu soia, consumul cărnii de pasăre de crescătorie (hormoni), Xantohormoni (substanțe chimice din ambalaje plastice; detergenți vase etc), stres, fumat.

Embolizarea uterină-procedura minim invazivă fără recidivă

“Până în prezent, am tratat cu succes peste 8.000 de paciente prin acesta procedură de embolizare a fibromului uterin. Procedura reprezintă o opțiune alternativă celei chirurgicale, aceasta constând doar în puncția arterei brahiale și montarea unei teci arteriale (un dispozitiv de plastic cu diametrul de numai 4 mm). În continuare, se introduce prin teacă un cateter (tub subțire de plastic) și sub control radiologic, folosind și substanță de contrast iodată, se ghidează acest cateter prin vasele de sânge până la nivelul arterei uterine. Odată poziționat corect, prin acest cateter se introduc particule speciale, biocompatibile, care vor astupa vasele de sânge ce alimentează fibromul. Un alt avantaj este durata medie a intervenției- 30 de minute, anestezia fiind doar locală. De asemenea, nu există o perioadă de recuperare propriu-zisă, sunt trei zile de tratament medicamentos, antiinflamator, analgezic și antibiotic, iar spitalizarea constă într-o singură noapte”, spune Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog.

Embolizarea uterină este o metodă nouă, minim invazivă, de terapie a fibroamelor uterine. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele-arterele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuție, de resorbție, își reduc dimensiunile și simptomele dispar. De asemenea, nu există recidivă.


Download comunicat RADIOLOGIE INTERVENTIONALA - Download fisier atasat comunicatului

"Peste 50% dintre pacientele din Romania sunt diagnosticate cu fibrom uterin" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Claudia Clipici
Email:claudia.clipici@publicadvisors.ro
Telefon:0733 300 753

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Simpozionul Societatii de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala - Editia a III-a, 2011

Societatea de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala din Romania organizeaza in zilele de 18 si 19 februarie 2011, la Bucuresti, Simpozionul Societatii de Neuroradiologie si Radiologie(...) citeste mai departePeste 50% dintre pacientele din Romania sunt diagnosticate cu fibrom uterin

În prezent, în România, peste 50 % dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 și 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin. Una dintre metodele eficiente de tratament a fibroamelor uterine(...) citeste mai departeSpitalul Monza Bucuresti, Centru Cardiovascular, una dintre cele mai moderne unitati medicale(...)

Calitatea serviciilor medicale integrate, precum și dorința de a realiza cele mai noi investigații și intervenții chirurgicale la înalte standarde de profesionalism, au contribuit la poziționarea(...) citeste mai departe