La nivel mondial, boala artrozica este a doua cauza de morbiditate

La nivel mondial, boala artrozica este a doua cauza de morbiditate
În Săptămâna Europeană dedicată Pacienților Artrozici, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, pentru a discuta despre durerea provocată de boala artrozică.

Boala artrozică afectează articulațiile membrelor și coloana vertebrală și este cea mai frecventă cauză de durere cronică la vârstnici. 30% dintre pacienții cu artroză nu pot depune efort fizic , sunt limitați la a merge pe jos o distanta de 300 m, 28% dintre pacienti nu pot urca mai mult de 10 trepte, iar 25% dintre ei cară cu dificultate o greutate de 2,5 kg. Mai mult decât atât, din punct de vedere al impactului social, fiecare pacient cu gonartroza a lipsit, în medie, 13 zile de la serviciu.

Printre factorii favorizanți pentru apariția bolii artrozice pot fi mentionați –predispoziția genetică, vârsta, sexul, obezitatea, traumatismele, precum și deteriorarea articulară în cadrul altor boli reumatice.
Durerea este cea mai presantă problemă la pacienții cu artroză, în timp ducând la depresie. Scalele de durere sunt un mod fiabil de a compara intensitatea durerii unui pacient în diferite momente. Evaluarea durerii trebuie să determine nu numai intensitatea ci şi impactul asupra calităţii vieţii (activitatea de zi cu zi).

“Pacienții cu artroză trebuie să se prezinte la medic și să urmeze tratamentul în momentele de durere. O amânare a tratamentului nu poate conduce la nimic bun, ci doar la agravarea simptomelor și limitarea activităților zilnice. Tratamentele pe care medicii le recomandă pacienților cu artroză sunt antiinflamatoarele nesteroidiene pentru că ameliorează durerea, reduc inflamațiile sinoviale, mențin funcțiile articulare și îmbunătățesc calitatea vieții”, declară prof. dr. Ruxandra Ionescu, reumatolog în cadrul Spitalului Sfânta Maria, București.

Din punct de vedere economic, atroza determină peste 440.000 de protezări de genunchi și aproape 200.000 de protezări de șold, pe an, în SUA, iar 28% dintre pacienți se declară pesimiști în ceea ce privește viitorul lor. Din cauza creșterii speranței de viață, toate aceste cifre vor crește în viitor.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, afecțiunile reumatismale reprezintă cea mai frecvent raportată cauză de boală la populația adultă.

„Boala artrozică afectează milioane de oameni la nivel mondial, inclusiv în România. Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) reprezintă cea mai utilizată opțiune terapeutică alături de schimbarea stilului de viață.Ne dorim să oferim pacienților cu boală artrozică o îmbunătățire clară a calității vieții lor prin reducerea durerii de la nivel articular, prin reducerea posibilelor reacții adverse induse medicamentos, cât și prin îmbunătățirea mobilității articulare, asigurând, astfel, o reintegrare socială rapidă”, declară Dr. Simona Olaru, director medical MSD România.

Starea de bine a pacienților și educarea medicilor sunt principalele obiective ale MSD România. De aceea, anul trecut, compania a lansat un progam de informare și educare dedicat specialiștilor care lucrează cu pacienți artrozici.

“Suntem conștienti de nevoia de informare a medicilor pentru a veni în ajutorul pacienților, tocmai din acest motiv, MSD România a lansat în 2013, „10 pentru mișcare” - un proiect educațional dedicat medicilor de familie și specialiștilor (medici interniști, reumatologi, balneofizioterapeuț),. Ediția din 2014 a programului se axează pe seminarii practice dedicate medicilor de familie cu scopul de a-i învăța pe aceștia să diagnosticheze și să trateze corect boala artrozică. Seminariile au loc în 30 de orașe și implică peste 1500 de medici de familie”, adaugă Fabrizio Giombini, Managing Director MSD România


"La nivel mondial, boala artrozica este a doua cauza de morbiditate" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Bianca Severin
Email:bianca_severin@mccannpr.ro
Telefon:725.346.009

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Terapia Orthokine combate artroza gleznei

Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45(...) citeste mai departeConferinta de presa cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, 18 octombrie 2012

Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România, Houston NPA şi Societatea Română de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice organizează joi, 18 octombrie, la orele 11.00, la Hotel Epoque(...) citeste mai departeUniversitatea de Medicina din Cluj a demarat un parteneriat cu o universitate portugheza

Disciplina de Reumatologie a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, a demarat, vineri, 18 mai 2012, un parteneriat cu departamentul de Reumatologie al Universității de(...) citeste mai departeConferinta de presa cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, 17 octombrie 2013

Compania de comunicare medicală Houston NPA alături de Societatea Română de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice (SROBMS) și Asociația pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) vă invită(...) citeste mai departeIasiul este gazda Congresului National de Durere pentru al doilea an consecutiv

Asociația de Algeziologie din România, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează cea de-a doua ediție a(...) citeste mai departe