Durerea de spate: scapa de ea cu caldura!

Durerea de spate: scapa de ea cu caldura!
Te supără durerea de spate? Îți dorești să faci mișcare, dar ai spatele înțepenit? Aplicarea locală a căldurii reprezintă o metodă sigură și eficientă pentru reducerea durerii de spate și redobândirea mobilității. Iar pentru a profita de efectele binefăcătoare ale căldurii, nu mai suntem nevoiți să apelăm la buiote, cataplasme sau alte leacuri de pe vremea bunicii. Acum avem la dispoziție metode moderne de termoterapie, cum sunt cremele încălzitoare.

Durerea de spate, semnal de alarmă

Durerea de spate afectează milioane de persoane în întreaga lume. Până la 80% din populație ajunge să sufere din cauza durerii de spate de-a lungul vieții. Actualmente, 1 persoană din 5 suportă durerea de spate de cel puțin 3 luni, potrivit ghidurilor europene privind managementul durerii cronice de spate. Cu toate acestea, durerea de spate este adesea ignorată și netratată corespunzător. Pentru mulți dintre pacienți pot trece chiar și 10 ani sau mai mult până la stabilirea cauzei durerii de spate. Or, diagnosticul precoce și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru reducerea durerii și limitarea consecințelor pe termen lung: scăderea calității vieții, deficit locomotor, incapacitate de muncă. Pentru a nu ajunge aici, medicii vă recomandă prezentarea la un consult de specialitate de la primele semne ale durerii de spate.

Cum acționează căldura?

În majoritatea cazurilor, durerea de spate este de origine mecanică, adică se asociază cu efort fizic excesiv, traumatisme, posturi vicioase, sedentarism. În aceste cazuri, aplicarea locală a termoterapiei este o soluție eficientă pentru calmarea durerii. Căldura acționează benefic asupra țesuturilor moi: mușchi, tendoane, ligamente. Cum în majoritatea cazurilor durerea acută de spate este provocată de o contractură puternică a musculaturii paravertebrale, căldura este indicată cu predilecție în astfel de situații pentru calmarea durerii și combaterea rigidității. Când căldura este aplicată la locul durerii, semnalele dureroase care sunt transmise către creier vor fi înlocuite cu semnale de cald. În plus, aplicată la nivel local, căldura determină vasodilatație, proces care asupra unei zone dureroase sau afectate de rigiditate are următoarele efecte pozitive: îmbunătățește circulația sangvină, asigură transportul oxigenului și nutrienților către zona vătămată, grăbind vindecarea, favorizează starea de bine și relaxarea musculaturii. Căldura ajută de asemenea la creșterea elasticității țesuturilor, ceea ce are ca rezultat îmbunătățirea mobilității.

Când este indicată căldura?

Terapia prin căldură permite calmarea durerilor cronice de spate sau a durerilor musculare provocate de efort fizic intens ori de menținerea unei posturi vicioase. Termoterapia este de asemenea utilizată cu succes în caz de: rigiditate musculară, contuzii, durere post-luxație, fibromiozită, lombosciatică, dureri reumatice.

Termoterapia este foarte utilă sportivilor. Aplicarea unei creme încălzitoare este indicată înaintea exercițiilor fizice – pentru relaxarea musculaturii ce urmează a fi solicitate și prevenirea accidentării. Prin încălzire, musculatura este pregătită pentru mișcare, crește metabolismul celular, ceea ce ajută mușchii să funcționeze mai bine. Crema încălzitoare poate fi aplicată și după eforturi fizice susținute – pentru reducerea durerii și regenerarea țesuturilor.


"Durerea de spate: scapa de ea cu caldura!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Steluta Indrei
Email:steluta.indrei@gotosolution.com
Telefon:0735.209.245

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Lupusul, o boala cu o mie de fete

Lupus Eritematos Sistemic (LES) este supranumită boala cu o mie de feţe din cauza multitudinii şi diversităţii simptomelor. Este o boală cronică, ce afectează în special femeile tinere(...) citeste mai departeDurerea de spate: scapa de ea cu caldura!

Te supără durerea de spate? Îți dorești să faci mișcare, dar ai spatele înțepenit? Aplicarea locală a căldurii reprezintă o metodă sigură și eficientă pentru reducerea durerii de(...) citeste mai departeTerapia Orthokine combate artroza gleznei

Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între(...) citeste mai departeConferinta de presa pentru inaugurarea Centrului de Perfuzii Timisoara

Centrul de Perfuzii Timisoara, modernizat cu sprijinul MSD, va fi inaugurat in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc miercuri, 16 februarie, in Sectia Reumatologie-Recuperare a Spitalului(...) citeste mai departeArthritis Self-Management Programme sau adaptarea pacientului la propria boala

Pentru trei zile, 19-21 noiembrie, 20 de medici reumatologi, psihologi şi asistente medicale participă în premieră la trainingul ‘Arthritis Self-Management Programme’, elaborat de Stanford(...) citeste mai departe