Planifica Neprevazutul! Atrage atentia - In vacanta au loc mai multe contacte sexuale neprotejate decat in mod obisnuit!

Planifica Neprevazutul! Atrage atentia - In vacanta au loc mai multe contacte sexuale neprotejate decat in mod obisnuit!
19 decembrie 2013 - Deoarece mai sunt câteva zile până la vacanța de iarnă, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală din România (SECS), prin intermediul campaniei „Planifică Neprevăzutul!”, atrage atenția asupra unei realități de care trebuie să țină cont orice persoană cu viață sexuală activă. Vacanța înseamnă relaxare și distracție dar și un moment în care, feriți de stresul activităților cotidiene, oamenii întrețin mai multe contacte sexuale decât în mod obișnuit și uită de multe ori de contracepție.

De aceea, „Planifică Neprevăzutul!” recomandă utilizarea continuă a metodelor contraceptive eficiente și în perioada vacanței, iar în cazul în care acestea fie lipsesc, fie eșuează, contracepția de urgență trebuie să fie la îndemână.

Potrivit „Emergency Contraception Study”, realizat la începutul anului cu sprijinul Gedeon-Richter Plc., româncele au, în medie, 38 de contacte sexuale neprotejate pe parcursul unui an. În plus, sondajul arată că jumătate dintre femeile din România se expun riscului apariției unei sarcini nedorite, folosind metode cu risc mare de „accident”, îndeosebi metoda retragerii și metoda calendarului.

„Aceste <> sunt și mai dese în perioada vacanțelor, atunci când oamenii se relaxează, petrec mai mult timp împreună și au loc mai multe contacte sexuale neprotejate care pot duce la sarcini nedorite. De aceea, este bine să avem la îndemână contracepția de urgență. Astfel vom fi protejați în situația în care am avea nevoie de soluții rapide, iar farmaciile sunt închise sau de negăsit, așa cum se poate întâmpla dacă mergem în vacanță în zone „de vacanţă ”, declară Dr. Borbala Koo, Director executiv, SECS.

Campania „Planifică Neprevăzutul!” vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce privește contracepția de urgență, o opţiune pentru evitarea unei sarcini nedorite în situaţiile unui „accident” reprezentat de contactul sexual neprotejat. Campania este susținută prin platforma online www.planificaneprevazutul.ro, menită să ofere tuturor celor interesaţi, în special femeilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 49 de ani, informații corecte și utile despre contracepția de urgență.

„Contracepția de urgență este singura metodă care, utilizată în maximum 72 de ore de la un contact sexual neprotejat, poate preveni instalarea unei sarcini. Eficiența metodei este de 95% dacă este administrată în primele 24 de ore de la „accident” și scade la 85% la 24-48 de ore și la 58% în intervalul 49-72 de ore”, explică Dr. Mirela Popa, medic primar obstetrică-ginecologie.


Download comunicat SEXOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Planifica Neprevazutul! Atrage atentia - In vacanta au loc mai multe contacte sexuale neprotejate decat in mod obisnuit!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Iulia Goagă
Email: i.goaga@chapter4.ro
Telefon:0748 222 508

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinţa Natională de Psihologie a Sexualităţii

Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualitatii organizează Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii. citeste mai departeA 11-a sesiune a Societăţii Internaţionale pentru studiul sănătăţii sexuale a femeilor

In perioada 10-13 februarie 2011 are loc în Arizona, SUA, cea de-a 11- a sesiune a Societăţii Internaţionale pentru studiul sănătăţii sexuale a femeilor. citeste mai departeZiua Nationala a luptei impotriva Infertilitatii

Luni, 29 noiembrie a.c., Asociatia Embriologilor AER (presedinte dr. Diana Cocei, presedinte de onoare prof. dr. Bogdan Marinescu) a organizat in Bucuresti o masa rotunda pentru a marca Ziua(...) citeste mai departeConferinta de presa pe tema contraceptiei organizata de MSD

In cadrul platformei „Impreuna pentru viata – Sanatate prin cunoastere”, MSD Romania a deschis o serie de intalniri dedicate presei, pe teme de actualitate din domeniul medical. citeste mai departePlanifica Neprevazutul! Atrage atentia - In vacanta au loc mai multe contacte sexuale neprotejate(...)

19 decembrie 2013 - Deoarece mai sunt câteva zile până la vacanța de iarnă, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală din România (SECS), prin intermediul campaniei „Planifică Neprevăzutul!”,(...) citeste mai departe