Problemele coloanei pot provoca impotenta

Problemele coloanei pot provoca impotenta
Aproximativ unul din patru bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, susține specialistul Bio Ortoclinic, dr. Ion Manea. Medicul spune că, potrivit statisticilor, unele din cele mai importante cauze le reprezintă problemele coloanei vertebrale.

Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați și evită să discute problema, chiar dacă aceasta le afectează grav viața de cuplu. ”Așa procedează cea mai mare parte dintre bărbații care ajung să se confrunte cu disfuncții erectile după prima tinerețe.”, susține dr. Ion Manea, adăugând că, de cele mai multe ori, de vină pentru aceste probleme sunt alte afecțiuni de care suferă persoanele respective.

Astfel, durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea, potrivit specialistului, corespondent ginecologic, urologic sau digestiv. ”La primele semne de impotență este indicat și un control ortopedic, pentru că articulațiile bazinului pot fi de vină. E vorba de rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratată sau de o complicație postchirurgicală după o hernie de disc. Rezolvată cauza, problema dispare.”, a declarat dr. Manea.

În aceste condiții, primul pas este un diagnostic corect și apoi tratamentul. Înainte de diagnostic însă, pacientul trebuie să-și asume problema și să accepte ideea că trebuie s-o rezolve, fără să se jeneze să o discute cu un specialist.

Pe lângă afecțiunile coloanei, de vină pentru disfuncțiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar și unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar şi în România, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflectă direct în numărul naşterilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani.


Download comunicat SEXOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Problemele coloanei pot provoca impotenta" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Rob Events
Email:rob.events@yahoo.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta de presa in cadrul proiectului Impotriva pentru sanatatea sanului

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală are plăcerea să vă invite să luați cuvântul în cadrul conferinței de presă pe care o organizăm pentru a promova instrumente inovatoare în lupta(...) citeste mai departeInfertilitatea, un fenomen medical si social ignorat de autoritatile din Romania.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, un cuplu de varsta reproductiva din sase este afectat de probleme de fertilitate. Parlamentul European, intr-o rezolutie din 2008, constata ca(...) citeste mai departe17 decembrie – Ziua de lupta impotriva violentei si a abuzurilor impotriva persoanelor care(...)

În toată lumea, ziua de 17 decembrie este dedicată combaterii violenţei şi a abuzurilor împotriva persoanelor care practică prostituţia (sex workers/lucratoare sexual). citeste mai departeProblemele coloanei pot provoca impotenta

Aproximativ unul din patru bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, susține specialistul Bio Ortoclinic, dr. Ion(...) citeste mai departeConferinta de presa pe tema contraceptiei organizata de MSD

In cadrul platformei „Impreuna pentru viata – Sanatate prin cunoastere”, MSD Romania a deschis o serie de intalniri dedicate presei, pe teme de actualitate din domeniul medical. citeste mai departe