Intampina Anul Nou cu un zambet de milioane!

Intampina Anul Nou cu un zambet de milioane!
Cum puteți avea un zâmbet strălucitor și o stare de bine într-o perioadă atât de aglomerată cum este luna sărbătorilor de iarnă? Printre sesiunile de cumpărături, de întâlniri cu prietenii și serbările copilului de la gradiniță, trebuie să vă faceți timp și pentru o igienă orală adecvată.

Dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident – clinica familiei tale, vă recomandă să urmați câțiva pași simpli, pentru a putea dobândi un zâmbet mai alb înainte de sărbători:

Este important să folosiți, cel puțin de două ori pe zi, o pastă de dinți cu efect de albire. Aceasta nu va albi dinții precum un tratament profesionist, însă va îndepărta petele de pe suprafață dinților.

Apa de gură nu trebuie neglijată. Orice igienă orală corectă include folosirea apei de gură cu efect de albire. Sunt de evitat cele cu alcool în compoziție pentru că usucă mucoasa orală, generând o senzație acută de discomfort. De asemenea, medicul stomatolog ne îndeamnă să evităm apa de gură colorată, care are în compoziție clorura de cetilpiridiniu și care poate influența culoarea dinților. Putem opta întotdeauna cu încredere pentru apa de gură incoloră.

Un detartraj o data la 7, 8 luni este recomandat fiecarei persoane. Acest procedeu ne ajută să scăpăm de placa bacteriană, și totodată ne poate ajuta la albirea dinților.

Nu trebuie să uităm că o alimentație corectă și echilibrată ne poate asigura un zâmbet mai alb. Din meniul zilnic nu ar trebui să lipsească fructele și legumele bogate în fibre, care vor exfolia dinții în mod natural. Merele, perele si morcovii sunt cele mai indicate pentru a crește producția de salivă, care acționează ca un scruber natural pentru dinți.

Citricele ar trebui evitate pe cât posibil, pentru că au un efect dăunător asupra smalțului dinților.

De asemenea, lista neagră este completată de băuturi precum cafeaua, cola, ceaiul negru și vinul. În cazul în care nu puteți renunța definitiv la ele, clatiți-vă de fiecare dată gura cu puțină apă, după ce le consumați.

Pentru a maximiza efectul îngrijirii orale zilnice, puteți apela oricând la tratamentele pentru albire ce pot fi utilizate acasă.

Peroxidul este un ingredient care dă rezultate foarte bune. Acesta se desface în apă și oxigen, iar oxigenul pătrunde în pori și îndepărtează petele din profunzime.

Benzile de albire sunt de asemenea foarte des utilizate. Aproape invizibile, fără să creeze discomfort, acestea se aplica pe dinți zilnic, timp de câteva minute, pe parcursul unei săptămâni sau mai mult, în funcție de rezultatul dorit.

Pentru efecte imediate și notabile, dar și pentru siguranța actului medical, este recomandat să apelați la medicul stomatolog pentru un tratament profesionist de albire a dinților.

Problemele dentare pot fi prevenite și tratate doar printr-o vizită periodică la medicul specialist. De asemenea, orice tratament de estetică dentară, se realizează sub atenta observație a medicului specialist.

În vederea unei mai bune informări a populației asupra aspectelor ce țin de regulile unei igiene orale corecte, importanța vizitelor periodice la cabinetul stomatologic, dar și necesitatea siguranței actului medical, Clinica Stomatologică Multident – clinica familiei tale, a demarat campania de informare publică “Sănătatea dentară a familiei mele”, în parteneriat cu Jurnalul Naţional, SfatulPărinților.ro şi Sănătatea Press Group.


Download comunicat STOMATOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Intampina Anul Nou cu un zambet de milioane!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Clujul are cea mai moderna clinica de estetica dentara si faciala din Romania

În data de 13 septembrie, la Cluj s-a inaugurat cea mai modernă clinică de estetică dentară și facială. Clinica Q Smile este singura din România care deține un centru privat de tratament al(...) citeste mai departeAl-II lea Congres de Medicină Dentară “Transilvania”

Al-II lea Congres de Medicină Dentară "Transilvania" se va desfăşura în perioada 13 - 15 octombrie 2011, la Cluj-Napoca. Tema evenimentului este: Tehnologii moderne şi tehnologii consacrate în(...) citeste mai departeCeremonia Oficiala de Inaugurare a Congresului BaSS 2015 a reunit personalitati marcante ale(...)

Ceremonia Oficiala de Inaugurare a editiei jubiliare a Congresului International BaSS 2015, in prezentarea Maiei Morgenstern, a fost onorata de prezenta unor personalitati de marca alaturi de Norina(...) citeste mai departePunem pret pe frumusetea dintilor, nu pe sanatatea lor

Ne interesează mai mult estetica și mai puțin funcționalitatea, iar programări la dentist facem doar atunci când ne doare un dinte sau ajungem să avem probleme dentare grave, susține dr. Laura(...) citeste mai departeEfectele negative ale dinților strâmbi asupra sănătății

Aparatul dentar este mai mult decat o necesitate estetică. El ameliorează diferite anomalii ale danturii și previne boli precum parodontopatie (parodontoza). Malpozițiile dentare, adică dinții(...) citeste mai departe